u1u1

18–20 hetes UH (II. szűrés)

(betöltött 18. héttől 20 hét +6 napig)Vizsgálatot a magzat különböző testméreteinek mérésével kezdjük, az adatokat összehasonlítjuk a számított terhességi korral. Koponyájának és mellkasának átmérője ilyenkor 4-5 cm közötti. Megállapítjuk a lepény elhelyezkedését és a magzatvíz mennyiségét. Többek között aprólékosan megvizsgáljuk a koponyát, a gerincet, a veséket és a végtagokat. Keressük a gyomor és a húgyhólyag telődését.

Bizonyos apró gyanújelek esetén a várandóst genetikai tanácsadásra, esetleg magzati szívultrahangra küldjük. Ez általában nem jelent magzati betegséget, de a teljes körű kivizsgálás indokolt.

Térítés ellenében lehetőség van szakorvosi genetikai UH vizsgálatra is, mely tartalmazza a magzati szív emeltszintű szűrővizsgálatát is (a négyüregű kép mellett a kiáramlási pályák vizsgálata). A vizsgálat nem helyettesíti a - csak bizonyos esetekben szükséges - gyermekgyógyász-kardiológus által elvégzendő magzati echocardiographiát, de nagyban emeli a szülészeti-terhességi UH szűrés hatékonyságát.

CÍM:

1032 Bp. Bécsi út 132. A. ép. III. em.

RENDELÉS:

H-P:14-18

Hétfő : Tokics Éva

Kedd : Dr. Bárdos Péter

Szerda : Szentpéteri-Tátrai Ibolya

Csütörtök: Szántóné Kálmán Mária,

Péntek : Dr. Bárdos Péter vagy Rehákné Fehér Andrea

BEJELENTKEZÉS:

0036 -20-577-6607